به گزارش اگزیم نیوز، «محمدمهدی برومندی» روز سهشنبه در نشست خبری خود به مناسبت گرامیداشت هفته دولت با تشریح عملکرد این بخش در یک سال اخیر در خصوص وضعیت باغات فرسوده، اظهار داشت: در قالب سفرهای رییس جمهوری توانستیم مصوباتی برای اصلاح، احیا، حذف و جایگزینی نخلستانها و باغات چای شمال کشور دریافت کنیم که استفاده از این ظرفیتها منجر به افزایش بهرهوری در این بخش میشود.
معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی افزود: در اداره کل تولیدات گرمسیری طرح اصلاح و احیای باغات گرمسیری در بخش خرما و نخیلات تهیه شد که برای نخستین بار در کشور ۲۵۰۰ هکتار نخیلات خرما در استان بوشهر در سفر رییس جمهوری کلید خورد.
وی گفت: براساس این مصوبه بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان تصویب شد که اکنون این طرح در استان بوشهر در حال اجراست که یک الگوی موفق برای نخلستانهای سایر استانهای کشور به شمار میرود البته این یک کار با همکاری معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اجرایی میشود.
برومندی با اشاره به اینکه روش آبیاری در نخیلات سنتی است اضافه کرد: با کمک معاونت آبوخاک سیستم آبیاری نخلستانها مهندسی میشود و با روشهای نوین و مدرن جدید آبیاری خواهد شد.
۱۰ هزار هکتار باغ چای شمال کشور اقتصادی نیست
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی درباره باغات چای شمال کشور گفت: اکنون از ۲۶ هزار هکتار باغ چای در استان گیلان، نزدیک ۱۰ هزار هکتار آن اقتصادی نیست و از مدار تولید خارج شده است به طوری که این اراضی در حال تغییر کاربری به باغ ویلا بود که یک خطر جدی برای بخش کشاورزی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه اکنون ۷۰ هزار تن چای موردنیاز کشور از محل واردات و ۳۰ هزار تن از محل تولید داخل تامین میشود افزود: در سفر رییس جمهوری به استان گیلان برای نخستین بار در کشور مصوبه ۷۵ میلیارد تومان کمک فنی اعتباری و اعتبار برای اصلاح و احیای باغات و همینطور باغات دیم دریافت کردیم.
برومندی با اشاره به اینکه برای افزایش تولید داخلی ما به دنبال احیای ۱۰ هزار هکتار باغ چای هستیم، پیشبینی کرد در این اقدام دولت سیزدهم میزان واردات چای ۲۰ هزار تن کاهش یابد در عین حال اشتغالزایی و درآمدزایی ۵۰ هزار خانواده گیلانی باغدار افزایش پیدا کند.
توزیع یارانه نهال چای برای نخستین بار در کشور
معاون وزیر جهادکشاورزی از توزیع یارانه نهال چای برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: اکنون علاوه بر فرایند به باغی، پژوهشکده چای ما در لاهیجان در حال تولید نهال گواهی شده چای است که در افزایش تولید کیفی موثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد باغات چای شمال کشور دیم است اضافه کرد: اکنون اقدامات موثری در بحث سرشاخه کاری گردو، فراز انگور داریم این بدان معناست که تولید انگور از ۱۴ تا ۱۵ تن در هکتار به ۵۰ تا ۶۰ تن در هکتار برسد.
تولیدات باغی در مرز ۲۶ میلیون تن
برومندی گفت: طبق آمارها ۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی در سطح ۳ میلیون هکتار باغ، ۲۳ هزار هکتار گلخانه فعال و ۲۶۰ هزار هکتار گیاهان دارویی در کشور تولید میشود.
معاون وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه بخش باغانی ایران رتبه اول تا هشتم دنیا را در ۳۱ محصول داراست افزود: بخش باغبانی ۲۰ درصد سطح زیر کشت بخش کشاورزی، ۳۷درصد اشتغال بخش کشاورزی و ۵۰ درصد درآمد ارزی بخش کشاورزی از محل صادرات را برعهده دارد.
سرانه مصرف میوه در ایران ۱۵۰ کیلوگرم
وی سرانه مصرف میوه در کشور را ۱۵۰ کیلوگرم برآورد و تصریح کرد: اگر این عدد را در جمعیت ۸۵ میلیون نفری ضرب کنیم و متوسط قیمت میوه را کیلویی ۱۵ هزار تومان در نظر بگیریم سالانه بخش باغبانی ما بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تولید ثروت میکند.
خروج سالانه ۴۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات موز
برومندی با بیان اینکه سال گذشته ۴۵۰ میلیون دلار موز وارد کشور شد، گفت: ایران به دلیل شرایط اقلیمی در تولید انواع میوه به جز میوههای گرمسیری همچون موز، آناناس، انبه و نارگیل خودکفاست بنابراین سالانه بر اساس نیاز این محصولات وارد میشود.
به گفته معاون وزیر جهادکشاورزی، سالانه ۶۰۰ هزار تن موز، ۷۵ هزار تن انبه، ۷ هزار و ۵۰۰ تن آناناس و ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن نارگیل تامین و به کشور وارد میشود.
نظر شما